Chilleri: Savremeno hlađenje i klimatizacija za sve potrebe

Šta je Chiller?

Rashladnici vode, poznati i kao rashladni agregati ili hladnjaci vode (eng. chillers), predstavljaju ključni elemenat kako za komfornu, tako i za industrijsku klimatizaciju. Oni djeluju kao izvor rashladnog učinka u procesu indirektnog hlađenja, čime obezbjeđuju prijatan ambijent u prostorijama. Funkcionišu tako što hlade vodu kao dodatni prenosnik energije, a zatim je distribuiraju cjevovodima do izmjenjivača toplote u ventilokonvektorima, klima-komorama i sličnim uređajima.

Daikin i Panasonic – Vrhunski Chilleri za sve primjene

Daikin i Panasonic predstavljaju vrhunske brendove koji nude širok spektar efikasnih uređaja za klimatizaciju. Njihov asortiman uključuje male paketne jedinice za spoljnu ili unutrašnju ugradnju, kao i velike agregate sa opcijama samo za hlađenje ili sa toplotnom pumpom, hlađene vodom ili vazduhom. Bez obzira na dimenziju projekta, Daikin i Panasonic rashladni agregati – chilleri, su kompaktni, moderno dizajnirani, jednostavni za montažu i održavanje.

Primene u različitim industrijama

Chilleri Daikin i Panasonic su višenamjenski i mogu se koristiti u različitim vrstama objekata. Od industrijskih postrojenja, vinskih podruma u poljoprivredi, pa do farmaceutskih laboratorija, ovi chilleri pružaju efikasna i pouzdana rješenja. U kombinaciji sa ventilokonvektorima proizvodnje Daikin ili Panasonic, idealni su za klimatizaciju kancelarija, hotela, restorana, kao i stambenih objekata.

Raznolikost Chillera:

  • Vazduhom hlađeni Chilleri: Najčešće korišćeni, dostupni samo za hlađenje ili u verzijama sa toplotnom pumpom, nude isplativa, raznovrsna i efikasna rješenja za primjene koje zahtevaju tehničke karakteristike i visoku pouzdanost.
  • Vodom hlađeni Chilleri: Kompaktni i efikasni, zahtijevaju minimalan prostor u podstanici. Idealni su za komercijalne i industrijske primjene, pružajući hladnu i toplu vodu za hlađenje, grijanje ili oboje.
  • Chilleri bez kondenzatora: Prilagodljivi i kompaktni, koriste udaljene kondenzatore. Pogodni su za primjene sa ograničenim prostorom, bukom ili ekstremnim uslovima rada.
  • Kondenzatorske jedinice: Koriste se u raznim oblicima klimatizacije, rashladne tehnike i ventilacije.

Centralno klimatizacijsko rješenje za:

  • Industriju – proizvodne pogone
  • Medicinu – bolnice i slične ustanove
  • Farmaceutsku industriju – laboratorije
  • Prodajne centre – tržne centre
  • Ugostiteljstvo – hotele, restorane
  • Stambene komplekse

Daikin i Panasonic chilleri su sinonim za pouzdanost, efikasnost i moderno dizajnirana rješenja u oblasti klimatizacije. Obratite nam se kako bismo pronašli optimalno rješenje za vaše specifične potrebe.